Isla Brown Corinthia

Isla Brown Corinthia

 

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Isla Brown Corinthia Resort & Spa στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν. Το αποτέλεσμα είναι ένα κτήριο ξεχωριστής με τεράστιες καμπυλωτές επιφάνειες στην εξωτερική πλευρά. Οι καμπύλες είναι το κύριο στοιχείο όλου του ξενοδοχείου προσφέροντας μια αύρα  και  ηρεμία στους διαμένοντες. Οι 36 τετράγωνές κολόνες  έπρεπε να αλλάξουν μορφή και να  φύγουν  οι  γωνίες.

ΛΥΣΗ

Το μόνο υλικό που μπορούσε να αποπερατώσει ακριβώς τα αρχιτεκτονικά σχέδια εύκολα και γρήγορα, προσθέτοντας ταυτόχρονά ευελιξία και  ποιότητα ήταν η Διογκωμένη Πολυστερίνη - EPS. Με μεγάλες αντοχές και ευελιξία διαμόρφωσης μέχρι και την τελευταία στιγμή, η διογκωμένη πολυστερίνη- EPS έδωσε το τελικό αποτέλεσμα που ήθελαν οι αρχιτέκτονες. H ΕΡΓΑΤΕΞ ήταν αυτή που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο καθώς διέθετε τους κατάλληλους παντογράφους, τα υλικά και την τεχνογνωσία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η Διογκωμένη πολυστερίνη- EPS200  διαμορφώθηκε στους παντογράφους μας σε μεγάλα κομμάτια τα οποία ενώθηκαν στο έργο. Η διαδικασία ήταν πολύπλοκη καθώς υπήρχαν πολλές διαφορετικές καμπύλες και οι κολώνες είχαν σωλήνες που έπρεπε να υπολογιστούν στην κοπή.  Τα τεμάχια κόπηκαν και στάλθηκαν αριθμημένα ώστε να είναι εύκολη η συναρμολόγηση τους. Αλλαγές τελευταίας στιγμής μπορούσαν να γίνουν με ειδικά κοπτικά χειρός. Μετά το πέρας της τοποθέτησης όλες οι επιφάνειες επικαλύφθηκαν με ειδικό υλικό πυροπροστασίας Β1,  που παρείχε επίσης η ΕΡΓΑΤΕΞ,  για να αποκτήσουν την κατάλληλη αντοχή και πρόσφυση. Τέλος περάστηκαν με το τελικό επίχρισμα ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε στις φωτογραφίες. 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς η όλη διαδικασία έγινε πολύ γρήγορα και χωρίς αστοχίες. Το EPS 200 αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή και η ΕΡΓΑΤΕΞ ήταν  συνεργάτης και σύμβουλος σε κάθε δυσκολία  για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ξενοδοχείο άνοιξε το καλοκαίρι του 2022 και αμέσως ξεχώρισε από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.