Nautilux Luxury Resort

Nautilux Luxury Resort

Το Ξενοδοχείο NAUTILUX άνοιξε το καλοκαίρι του 2022 και έγινε αμέσως ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο. Η κατασκευή περιλάμβανε 40 καθίσματα πισίνας με υδρομασάζ και 1 θεματικό δελφίνι 4 μέτρων.

Διαδικασία

Τα καθίσματα ήταν σχεδιασμένα σε κυκλική διάταξη και έπρεπε να έχουν εσοχές για τη διέλευση των σωληνώσεων του υδρομασάζ.

Έγιναν από EPS200 στους παντογράφους μας και οι τομές για τη διέλευση των σωληνώσεων είχαν γίνει πριν την τοποθέτηση μετά από λεπτομερείς επιμέτρηση. Τα καθίσματα λόγω της καμπυλότητας και των διαφορετικών διαστάσεων επανασχεδιάστηκαν ένα προς ένα για να έχουν απόλυτη συμμετρία. Από EPS200 έγιναν και τα σκαλοπάτια μεταξύ τους και στη συνέχεια επενδύθηκαν με κόλλα και πλέγμα πριν τη στεγανοποίηση τους.

Tο δελφίνι είχε μήκος 4 μέτρα και περίπου 2 μέτρα ύψος. Η τελική υφή του έπρεπε να είναι λεία και με αντοχή στο νερό και στα χτυπήματα. Η βάση έγινε από διογκωμένη πολυστερίνης EPS200 και εσωτερικά τοποθετήθηκε μεταλλικός σκελετός για να συγκρατεί τα πτερύγια σε περίπτωση που κάποιο παιδί ανέβει επάνω. Όλη η κατασκευή στη συνέχεια επενδύθηκε με πολυουρία με ενίσχυση υφάσματος για μέγιστη αντοχή στη χρήση και στο νερό. Στη συνέχεια επενδύθηκε με εποξειδικό στόκο και τρίφτηκε για να πάρει τη λεία επιφάνεια που απαιτούνταν.