Isla Brown Corinthia

Isla Brown Corinthia

Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει και μαγνητίζει τον κάθε περαστικό στο ξενοδοχείο ISLA BROWN CORINTHIA είναι οι καμπύλες σε όλο το μήκος των ορόφων που διακρίνονται από πολύ μακριά.

Ενώ οι καμπύλες στους ορόφους είχαν μια ενιαία γεωμετρική γραμμή, ο πρόβολος ήταν τρισδιάστατος, σαν να είχε κάποιος τραβήξει από τη μέση μια καμπύλη και να είχε πάρει το ανάλογο σχήμα. Ο πρόβολος είχε 35 μέτρα μήκος, προεξείχε περίπου 3μ στην είσοδο και είχε ύψος πάνω από 1,5μ. Δεν υπήρχε καθόλου συμμετρία και κάθε εκατοστό διατομής ήταν διαφορετικό. Ένα  μεγάλο πρόβλημα ήταν το βάρος της κατασκευής που έπρεπε να είναι μικρό για την ασφάλεια των πελατών.

Λύση

Μόνο η Διογκωμένη Πολυστερίνη – EPS είχε την δυνατότητα να ολοκληρώσει  ένα τέτοιο δύσκολο project. Η εύκολη διαμόρφωση της, το χαμηλό της βάρος και η αντοχή της στις καιρικές συνθήκες ήταν μερικές από τις ιδιότητες της που βοήθησαν στη δημιουργία του εντυπωσιακού προβόλου που ξεχωρίζει από κάθε γωνιά του κτιρίου. Όλα τα παραπάνω επέτρεψαν στον εργολάβο να κατασκευάσει γρήγορα, ποιοτικά και οικονομικά μια πολύπλοκη κατασκευή.  Η ΕΡΓΑΤΕΞ ανέλαβε την αποτύπωση του προβόλου και τον τρόπο κοπής και τοποθέτησης των τεμαχίων από EPS200.

Διαδικασία

Ο πρόβολος των 35 μέτρων χωρίστηκε σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια κάθε τεμάχιο αποτελούνταν από 3 τμήματα. Το κάθε τμήμα είχε διαφορετική κοπή στους παντογράφους μας και όταν ενώθηκαν στο έργο αποτύπωσαν ακριβώς το αρχιτεκτονικό σχέδιο.  Τα τεμάχια από ποιότητα EPS 100  στηρίχθηκαν σε πλάτη από OSB που εξυπηρετούσε στην κόλληση και στη μηχανική στήριξη τους.

Στη συνέχεια όλη η επιφάνεια επενδύθηκε με κόλλα και πλέγμα ενίσχυσης, όπως την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης και επικαλύφθηκε με έγχρωμο επίχρισμα. Η όλη διαδικασία τελείωσε πολύ γρήγορα και εξοικονόμησε χρόνο και χρήμα στον εργολάβο παράλληλα με την επίτευξη του ζητούμενου μοναδικού αποτελέσματος.

Αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα έγινε σήμα κατατεθέν για το ξενοδοχείο ISLA BROWN CORINTHIA και αποσπά διθυραμβικά σχόλια σε κάθε αναφορά που γίνεται σε αυτό.